Wachtpost Huisartsen Regio Aalst

Leopoldlaan 44
9300 Aalst

Huisartsenwachtpost Aalst - Home

 


Testen voor Covid-19

U kan in de eerste plaats terecht bij uw eigen huisarts als het over testen voor COVID 19 gaat. Uw huisarts kan in de meeste gevallen de test zelf uitvoeren.

Als uw huisarts de test toch niet in de eigen praktijk kan doen, heeft de huisartsenkring een testcentrum georganiseerd in de huisartsenwachtpost, Leopoldlaan 44 ,9300 Aalst.

Openingsuren:
  • Dinsdag tot vrijdag van 7u30 tot 10u, zonder afspraak, maar enkel met verwijzing van uw huisarts of met een CTPC-code 7 dagen na uw hoog risicocontact
  • Maandag tot vrijdag van 17u tot 20u , enkel op afspraak, bellen tussen 16u30 en 17u 45 via 053/41 17 08, met of zonder verwijzing van uw huisarts of met een CTPC-code 7 dagen na uw hoog risicocontact
U dient steeds uw eigen rijksregisternummer bij te hebben als u naar het testcentrum komt.

Vanaf 23 november 2020 kunnen hoog risico contacten zonder ziektesymptomen die 10 dagen in quarantaine moeten zich opnieuw laten testen op dag 7 na het hoog risicocontact, zij ontvangen een CTPC-code. Als u zo een code ontvangt, neemt u contact op met uw huisarts en bespreekt u samen wanneer en waar de test kan afgenomen worden.
Hoogrisicocontacten die toch ziektesymptomen krijgen nemen onmiddellijk contact op met hun huisarts, zij dienen zo snel mogelijk getest te worden.

Naast het testcentrum in de huisartsenwachtpost kan u ook terecht in de afnamecentra van het OLV ziekenhuis en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis op verwijzing van uw huisarts of met een CTPC-code 7 dagen na uw hoog risicocontact.AANDACHT!

In het kader van de bestrijding van het Coronavirus zal de wachtpost tot nader order alleen op afspraak werken, via 1733.
Patiënten en begeleiders zonder afspraak worden niet toegelaten tot de wachtpost.

- Breng zoveel mogelijk uw eigen mondmasker mee!
- Betaal met bancontact!
- Breng alleen een begeleider mee indien absoluut noodzakelijk!
- Zorg dat je je rijksregisternummer kan doorgeven bij het maken van de afspraak!

De gouden regel

Als je klachten hebt van een onderste of bovenste luchtweginfectie (hoesten, snotteren, keelpijn, koorts, …),
ga dan niet rechtstreeks naar de wachtzaal van je huisarts, ga niet naar de spoed, maar maak een afspraak met je huisarts.


U bent inwoner van Groot Aalst, Affligem, Erpe-Mere (behalve Burst en Aaigem), Groot Haaltert of Wieze en U heeft dringend een huisarts nodig tijdens nacht, weekend of op een feestdag (en eventuele brugdagen), bel dan 1733.

Als u vanuit onze regio 1733 belt, wordt u na het ingeven van uw postcode automatisch naar de huisartsenwachtdienst voor de Regio Aalst doorgeschakeld.

De huisartsenwachtpost is open vanaf vrijdagavond, 19 uur tot maandagochtend, 8 uur.
Op gewone werkdagen is er wachtdienst van 19 tot 8 uur. Het nummer 1733 wordt dan doorverbonden naar de huisarts met wachtdienst van uw deelgemeente.

Huisartsenwachtpost Aalst - Home

Wachtpost Huisartsen Regio Aalst weergeven op een grotere kaart (nieuw venster)