Kalender   |   Contact   |   Links   |   COVID-19

Testen voor Covid-19

U kan in de eerste plaats terecht bij uw eigen huisarts als het over testen voor COVID 19 gaat. Uw huisarts kan in de meeste gevallen de test zelf uitvoeren.

Als uw huisarts de test toch niet in de eigen praktijk kan doen, heeft de huisartsenkring een testcentrum georganiseerd in de Huisartsenwachtpost, Leopoldlaan 44 ,9300 Aalst.

Openingsuren:

U dient steeds uw eigen rijksregisternummer bij te hebben als u naar het testcentrum komt.

Vanaf 23 november 2020 kunnen hoog risico contacten zonder ziektesymptomen die 10 dagen in quarantaine moeten, zich opnieuw laten testen op dag 7 na het hoog risicocontact, zij ontvangen daartoe een CTPC-code. Als u zo een code ontvangt, neemt u contact op met uw huisarts en bespreekt u samen wanneer en waar de test kan afgenomen worden.
Hoogrisicocontacten die toch ziektesymptomen krijgen nemen onmiddellijk contact op met hun huisarts.

Naast het testcentrum in de huisartsenwachtpost kan u ook terecht in de afnamecentra van het OLV Ziekenhuis https://www.olvz.be/nl/covid-screening-op-campus-aalst-en-campus-asse  

en het

Algemeen Stedelijk Ziekenhuis https://www.asz.be/nl/zorgaanbod/labo/coronavirus-info-en-richtlijnen-voor-de-patient/pcr-test-voor-covid-19

 

Vanaf 12 juli kan men terecht bij een aantal apotheken voor een snelle antigeen test. Via deze link van de ELZ komt u bij de lijst met apotheken die deelnemen:

https://eerstelijnszone.be/sneltesten-bij-de-apotheek

Deze lijst wordt wekelijks bijgewerkt.

Misschien toch nog even vermelden dat dit type van test niet voor alle reisbestemmingen als geldig aanvaard wordt.